Hevige brand in winkelcentrum Mumbai: 15 doden

Het vuur brak rond 1.00 uur uit in een restaurant op de bovenste verdieping van het Kamala Mills-gebouw, een populaire plek om uit te gaan.

Brandweerlieden inspecteren de restaurants in Mumbai die in de nacht van donderdag op vrijdag door brand zijn verwoest.
Brandweerlieden inspecteren de restaurants in Mumbai die in de nacht van donderdag op vrijdag door brand zijn verwoest. Foto Danish Siddiqui / Reuters

Zeker vijftien mensen zijn donderdagnacht omgekomen bij een zware brand in de Indiase stad Mumbai. Meer dan vijftig mensen raakten gewond. Dat meldt persbureau AP.

Het vuur begon vrijdagochtend rond 1.00 uur in een restaurant op de bovenste verdieping van het Kamala Mills-gebouw, een complex van vier etages. De oorzaak wordt nog onderzocht. De politie verdenkt de eigenaren van het restaurant van medeplichtigheid aan moord. Er is niemand gearresteerd.

De Indiase premier Narendra Modi sprak op Twitter zijn afschuw uit over de brand.

Twitter avatar PMOIndia PMO India Anguished by the fire in Mumbai. My thoughts are with the bereaved families in this hour of grief. I pray that thos… https://t.co/8J8Q9Efeua

In het gebouw op het voormalige industriegebied in het centrum van Mumbai zijn diverse luxe restaurants gevestigd. Het complex vormt een populaire bestemming om uit te gaan, aldus New Delhi Television.

Een ooggetuige, Sulbha Arora, meldde dat het vuur zich razendsnel verspreidde. Mensen liepen elkaar onder de voet en probeerden te ontkomen, schreef ze op Twitter:

Twitter avatar SulbhaArora Dr Sulbha KG Arora There was a stampede and someone pushed me. People were running over me even as the ceiling above me was collapsing… https://t.co/3oQW3IxwSR

Acht brandweerwagens waren betrokken bij de bestrijding van het vuur, dat voor zeker vijf uur woedde. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.