Wielrennen

Dumoulin verdedigt Giro-overwinning, Tour onzeker

Wielrennen

Dumoulin gaat proberen de Ronde van Italië voor de tweede keer te winnen. Na afloop beslist hij over deelname aan de Tour de France.

Foto EPA

Wielrenner Tom Dumoulin (27) verdedigt komend jaar zijn titel in de Giro d’Italia, de drieweekse etappekoers die hij in mei won als eerste Nederlandse man ooit. Dat heeft Dumoulins ploeg Team Sunweb laten weten aan ANP. Er is veel gespeculeerd over welke ronde Dumoulin zou rijden: de Giro of de Tour. In het huidige wielrennen is het bijna onmogelijk twee grote rondes in één jaar te winnen. Degene die dat dit jaar wel lukte, Chris Froome, doet ook mee aan de Giro in 2018. De viervoudig Tourwinnaar – én winnaar van de Vuelta – won die ronde nog nooit. De Giro van 2018, die op 4 mei begint in West-Jeruzalem, is een ronde voor klimmers. Tijdritten, Dumoulins specialiteit, spelen een minder grote rol. Dumoulin is van plan na de Giro te beslissen over deelname aan de Tour. Ook daarin ligt de nadruk op de bergetappes. (NRC)