In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste van de indrukwekkendste foto’s van 2017

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Uit deze selectie van het afgelopen jaar, meer dan duizend foto’s, kozen wij de foto’s die ons het meest zijn bijgebleven. Vluchtelingen, de oorlog in Syrië, de tranen van Obama, maar niet enkel het belangrijkste nieuws. Wel steevast foto’s die beklijven, die veel meer verdienen dan een snelle blik. 2017 was een indrukwekkend jaar. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
De 88-jarige Justina Escamilla poseert met haar trouwjurk in haar door een aardbeving verwoeste huis in San Juan Pilcaya, Mexico. Justina keerde terug naar het huis voor haar trouwjurk.
Foto Edgard Garrido/Reuters
Bij een aardverschuiving in het Chinese dorp Xinmo, in de provincie Sichuan in China, kwamen 25 mensen om. Op de foto zoeken reddingswerkers naar vermisten.
Foto AFP Photo
Een Afghaanse vluchteling warmt zich bij een vuurtje in een verlaten loods in Belgrado.
Foto Muhammed Muheisen/AP
Mannen vechten in het Britse stadje Ashbourne om een bal tijdens het traditionele Shrovetide football. Deze merkwaardige kruising tussen rugby en voetbal wordt naar verluidt sinds 1667 elk jaar gespeeld en duurt twee dagen: de dinsdag voor Aswoensdag (Shrove Tuesday) en Aswoensdag zelf.
Foto Oli Scarff/AFP
Een kind wordt behandeld in het ziekenhuis van Douma, Syrië. Zeven mensen kwamen toen om bij bombardementen in de Syrische stad.
Foto Mohammed Badra/EPA
Migranten zingen aan boord van de Aquarius, een schip van de NGO’s SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen nadat ze opgepikt zijn op zee.
Foto Angelos Tzortzinis/AFP
Een ruïne van een huis op Puerto Rico na de orkaan Maria. Weken na de orkaan zatten inwoners van het eiland nog steeds zonder elektriciteit, schoon water en voldoende eten.
Foto Ricardo Arduengo/AFP
Publiek tijdens de eerste stierenren door de straten van Pamplona op het San Fermines festival.
Foto Villar Lopez/EPA
Beveiligingsmedewerkers kunnen even uitrusten terwijl de tweede plenaire sessie van het Nationale Volkscongres aan de gang was in de Grote Hal van het Volk in Beijing
Foto Nicolas Asfouri/AFP
Houthi’s in Jemen voerden actie voor de Palestijnen.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Een gevlucht kind uit Zuid-Soedan slaapt op de vloer van de Ngomoromo grenspost in Oeganda.
Foto Isaac Kasamani/AFP
In een vluchtelingenkamp voor Rohingya in Bangladesh wordt een man die beschuldigd wordt van diefstal vastgebonden aan een boom.
Foto Danish Siddiqui/Reuters
De fractieleiders in de Tweede Kamer tijdens het debat over het stuklopen van de formatie.
Foto Bart Maat/ANP
Luchtfoto van het kamp Oceti Sakowin, waar Sioux en aanhangers protesteerden tegen de aanleg van de oliepijpleiding Dakato Acces.
Foto Tom Stromme/The Bismarck Tribune via AP
De Britse premier Theresa May op bezoek bij de Canadese premier Justin Trudeau
Foto Sean Kilpatrick/AP
Brandweermannen proberen een bosbrand te blussen in het Portugese dorpje Sandinha.
Foto Rafael Marchante/Reuters
In de door rebellen gecontroleerde plaats Douma, dineren Syrische bewoners samen in een hevig verwoeste straat. Tijdens de islamitische vastenmaand Ramadan wordt dagelijks, na zonsondergang, het vasten gebroken met de 'iftar': een gezamenlijke maaltijd
Foto Hamza Al-Ajweh/AFP Photo
Een vrouw ontfermt zich over een van de slachtoffers op de Westminsterbrug in Londen. In totaal vielen bij de aanslag vijf doden inclusief de dader. Veertig mensen raakten gewond.
Foto Toby Melville/Reuters
Een verdoofde neushoorn in de Tsjechische dierentuin van Dvur Kralove wordt ontdaan van zijn hoorn. Zijn verzorgers gingen hier toe over nadat stropers in een Franse dierentuin een neushoorn doodden om vervolgens zijn hoorns te stelen. Die brengen op de zwarte markt veel geld op.
Foto Simona Jirickova/Zoo Dvur Kralove via AP
Het vierjarige meisje Rasha Sadeq Ahmed wordt door haar moeder van de behandeltafel getild in een ondervoedingskliniek in het ziekenhuis Al-Sabeen in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Een derde deel van de Jemenieten wordt bedreigd door hongersnood. Een half miljoen kinderen verkeert in acuut levensgevaar.
Foto Khaled Abdullah/Reuters
Irakeese paramilitairen in gevecht met IS in de oude stad Hatra nabij Mosul.
Foto Reuters
Mensen schuilen voor noodweer in Istanbul.
Foto Bulent Kilic/AFP
Paus Franciscus poseert woensdag met hoog bezoek uit de Verenigde Staten: president Trump en zijn vrouw Melania en dochter Ivanka.
Foto Evan Vucci/AFP
Deelnemers tijdens de stille tocht voor de omgebrachte Savannah Dekker (14) in Bunschoten.
Foto Remko de Waal/ANP