Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Mohammed Saber/EPA
 1. De mannen die de slachtoffers in Mosul bergen


  Een longread voor het lange oud-en-nieuwweekend: over de ploeg Iraakse brandweerlieden die de doden van de oorlog om Mosul bergen. Tip van columnist Carolien Roelants.

 2. Prins Harry interviewt Obama

  Oud-president Barack Obama gaf zijn eerste grote interview sinds zijn aftreden aan de Britse prins Harry. Op BBC Radio 4 sprak hij onder meer over zijn leven na het presidentschap. “It’s wonderful to be able to control your day in a way that you just can’t as a president.”

 3. Als deze man overlijdt, verdwijnt zijn cultuur voorgoed


  Duizenden mensen in het Amazonegebied spraken ooit de taal Taushiro. Nu is Amadeo García García de enige, las redacteur Merijn de Waal. Als hij overlijdt, verdwijnt een hele cultuur. “One day when I am gone from the world, I hope the world remembers.” The New York Times ging bij hem op bezoek.

 4. Dit is de strijd waar de wereld nu voor staat

  Correspondent Juurd Eijsvoogel tipt een urgent stuk van de Financial Times over de strijd waar de wereld nu voor staat, tussen de nationalisten onder leiding van Trump en de aanhangers van de liberale wereldorde die gebaseerd is op internationale afspraken en samenwerking.

 5. Het verhaal achter Last Christmas


  Nog een aanbeveling van correspondent Juurd Eijsvoogel. Hij las een dramatische verhaal van Die Welt over twee halfbroers. Ze wisten lange tijd nauwelijks van elkaars bestaan, groeiden op aan weerszijden van de Muur, leidden totaal verschillende levens en treffen elkaar nu voor een moeizaam gesprek.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.