Afghanistan

Tientallen doden en gewonden, onder wie veel studenten, na zelfmoordaanslag in hoofdstad Kabul

Foto Hedayatullah Amid/EPA

Bij een zelfmoordaanslag in Kabul zijn donderdag tientallen doden en gewonden gevallen. De aanslag vond plaats bij een gebouw waarin persbureau Afghan Voice en een shi’itisch cultureel centrum zitten. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er zeker veertig doden en dertig gewonden. De politie spreekt van ten minste 40 doden en 30 gewonden. Volgens ooggetuigen waren twee explosies, de laatste op het moment dat hulpdiensten al ter plekke waren. Onder de slachtoffers zijn vooral veel studenten. De Talibaan ontkennen er iets mee te maken te hebben. IS eiste de verantwoordelijkheid voor eerdere zelfmoordaanslagen in Kabul op. Maandag kwamen daar zes mensen om het leven. Een zelfmoordterrorist pleegde een aanslag bij het hoofdkwartier van de geheime dienst. In mei doodde een bom in de diplomatieke wijk 150 mensen. (Reuters)

    • Bas Tooms