Moordatlas.nl

Aantal moorden voor het eerst in zes jaar gestegen

Criminaliteit Volgens misdaadjournalist Eric Slot worden er meer mensen gedood door daders die geestelijk in de war zijn.

Veel meer moorden
Veel meer moorden

Het aantal moorden in Nederland is afgelopen jaar flink gestegen: 159 mensen kwamen door een misdrijf om, 48 meer dan in 2016. Dat schrijft misdaadjournalist Eric Slot vrijdag op zijn site moordatlas.nl. Volgens Slot is „toeval de beste verklaring”. In bijna elke categorie neemt Slot een toename waar, behalve bij moorden in gezinnen en families.Het lijkt er volgens Slot ook op dat vooral meer moorden zijn gepleegd door daders die geestelijk in de war waren. Vorig jaar was het aantal moordslachtoffers nog het laagste in twintig jaar, aldust CBS-cijfers. Het moordcijfer neemt sinds de eeuwwisseling af. (NRC)