Vrachtwagen ramt Duitse politieauto, agente overleden

Een dronken vrachtwagenchauffeur werd na een waarschuwing van de Nederlandse politie door de Duitse politie opgewacht bij Viersen.

Archiefbeeld van een Duitse politieauto.
Archiefbeeld van een Duitse politieauto. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

Bij een zwaar ongeval op de Duitse snelweg bij Viersen is donderdagavond een Duitse agente om het leven gekomen. Een dronken vrachtwagenchauffeur uit Oekraïne reed in op haar patrouillewagen die hem met zwaailichten langs de A61 stond op te wachten, schrijft de Duitse politie. Twee agenten raakten zwaargewond.

Een Nederlandse bestuurder had melding gedaan van opvallend rijgedrag van de chauffeur en reed achter de truck toen het ongeval plaatsvond. De Nederlandse politie had Duitse collega’s gewaarschuwd dat de slingerende vrachtwagen met een Oekraïens nummerbord vanuit Nederland de grens overstak.

Toen de agenten de chauffeur wilden laten stoppen, bewoog de vrachtwagen zich plotseling naar de vluchtstrook en ramde de politieauto. De patrouillewagen werd zo’n tweehonderd meter meegesleurd. Op beelden is te zien dat vooral de achterkant van het voertuig zwaar beschadigd is.

Twee promille alcohol

De 48-jarige chauffeur is opgepakt en wordt ondervraagd. Uit een alcoholtest bleek dat hij meer dan twee promille alcohol in zijn bloed had, ruim boven de limiet van een half promille. De 23-jarige agente die op de achterbank zat overleed ter plaatse. Haar twee verwonde collega’s werden naar het ziekenhuis gebracht.