Virgil van Dijk met 84,4 miljoen euro duurste Nederlandse voetballer ooit

Virgil van Dijk is woensdag de duurste Nederlandse voetballer aller tijden geworden. Liverpool maakte bekend dat het de verdediger overneemt van de eveneens Engelse club Southampton. Daarmee is volgens Britse media een bedrag gemoeid van zo’n 75 miljoen pond (zo’n 84,4 miljoen euro). Niet eerder werd er zoveel betaald voor een Nederlandse voetballer. De transfer werd woensdag door Liverpool FC via Twitter aangekondigd.

Het oude transferrecord lag op 40 miljoen euro voor de overstap van Marc Overmars van Arsenal naar FC Barcelona. De duurste verdediger ooit was tot nu toe Kyle Walker, voor wie 54 miljoen pond werd neergeteld toen hij van Tottenham Hotspur naar Manchester City ging.

Over de toekomst van Virgil van Dijk werd de laatste paar weken zeer veel gespeculeerd. Vanwege de transfergeruchten kondigde de manager van Southampton, Mauricio Pellegrino, dinsdag aan Van Dijk voorlopig niet nodig te hebben. Niet alleen Liverpool toonde interesse in Van Dijk: ook Manchester City en Chelsea hadden naar verluidt de Nederlandse verdediger binnen willen halen. (NRC)

    • Maartje Geels