Vakantie

Toerisme in Tunesië herstelt zich na aanslagen van 2015

Het aantal buitenlandse toeristen dat Tunesië bezoekt is dit jaar met 23 procent gestegen, volgens officiële statistieken van dat land. Daarmee herstelt deze voor het Noord-Afrikaanse land belangrijke industrie zich weer na aanslagen op toeristische locaties, twee jaar geleden. Het aantal Europese toeristen steeg met bijna 20 procent tot 1,7 miljoen, volgens door de overheid geleverde cijfers. In totaal kwamen er tot halverwege deze maand 6,7 miljoen toeristen. Het herstel is erg welkom voor Tunesië. Het land kampt met een economische crisis. De werkloosheid is hoog en jongeren proberen illegaal naar Europa te reizen. Voor komend jaar heeft de regering de belastingen verhoogd. Dat is onderdeel van economische hervormingen die het Internationaal Monetair Fonds heeft geëist in ruil voor een lening. (Reuters)