Gerechtshof

Verdachte doodslag op verdwenen Fries in hoger beroep vrijgesproken

De man die verdacht werd van doodslag op Michael de Vrieze (45) in 2010 is woensdag in hoger beroep vrijgesproken na een eerdere veroordeling tot 12 jaar. Dat meldt persbureau ANP. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden is er onvoldoende bewijs dat er een misdrijf plaatsvond. Het OM had tegen Cafer G. twaalf jaar geëist. Het lichaam van de verdwenen Friese schaker is nog altijd niet gevonden. Volgens G. leeft De Vrieze nog en zou hij zich in Duitsland bevinden. Bewijs daarvoor ontbreekt. De doodslag zou april 2010 plaats hebben gevonden aan de Jupiterstraat in Groningen. G. verbleef toen ook in dat huis. In december 2011 werd G. aangehouden in Moskou. Het Nederlands Forensisch Instituut concludeerde na nieuw onderzoek dat veel minder bloed in de woning was gevonden dan eerder aangenomen. (NRC)

    • Menno Sedee