Voetbal

Dick Advocaat (70) na de winterstop aan de slag als hoofdcoach van Sparta

ROTTERDAM.

Dick Advocaat is aangesteld als hoofdtrainer van Sparta. Hij gaat na de winterstop aan de slag als opvolger van de ontslagen Alex Pastoor. Advocaat (70) krijgt bij Sparta hulp van zijn assistenten Fred Grim en Cor Pot. Het drietal heeft een contract tot aan het einde van het seizoen. Advocaat zwaaide in november af als bondscoach van het Nederlands elftal nadat hij er niet in was geslaagd Oranje voor het WK in Rusland te plaatsen. Hij overwoog definitief met pensioen te gaan maar hield de mogelijkheid open met een ander land naar het WK te gaan. „Het voetbal heeft me zo veel gebracht”, zei Advocaat na zijn afscheid van Oranje. „Misschien komt er nog wel iets aardigs voorbij.” Sparta staat zeventiende in de eredivisie. Advocaat speelde vanaf 1980 twee seizoenen voor Sparta. Hij was trainer van onder meer AZ, PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg, Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach en Sunderland en landenploegen als België, Rusland, Servië en Zuid-Korea. Sparta nam vorige week afscheid van Pastoor na een nederlaag tegen Feyenoord (0-7) op het Kasteel. (ANP)