Openlijke geweldpleging

Drie aanhoudingen na massale vechtpartij bij feest in Zaandam

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag na een massale vechtpartij bij een zalencentrum in Zaandam drie mensen aangehouden, onder wie een uit Duitsland. Volgens verschillende media gaat het om Eritreeërs, maar de politie wil dat niet bevestigen. De mannen (22, 28 en 29 jaar) werden gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De vechtpartij ontstond bij een feest waar zo’n 350 mensen aanwezig waren. Na meerdere vechtpartijen besloot de organisator het feest te beëindigen. Mensen weigerden echter te vertrekken, waarna de politie werd ingeschakeld. Tijdens de ontruiming van het pand keerden de bezoekers zich tegen de agenten. Die werden bekogeld met stenen. Een groep reisde daarna naar Amsterdam, waarbij ze volgens ProRail voor oponthoud zorgde in het treinverkeer. (ANP)