Nederlands IOC-lid

Druk op Camiel Eurlings neemt toe na brief van atletencommissie

De atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF heeft in een brief aan IOC-lid Camiel Eurlings openheid van zaken gevraagd omtrent de mishandelingszaak waarin hij centraal staat. Eurlings raakte in opspraak nadat zijn ex-vriendin eind 2015 aangifte deed van mishandeling. Het OM stelde dat sprake was van „een bewijsbare eenvoudige mishandeling”, zonder zwaar letsel. Het OM bood Eurlings mediation aan. Eurlings liet vorige week via zijn advocaat Geert-Jan Knoops weten dat in de media ten onrechte een beeld is ontstaan dat er een zware mishandeling heeft plaatsgevonden. De atletencommissie van NOC*NSF, die de belangen van sporters behartigt, vindt de uitleg van Knoops onvoldoende. „Wij staan voor transparantie en een veilig sportklimaat”, schrijft de commissie. (NRC)