Justitie

Politie arresteert vier mannen op verdenking van terrorisme

In Rotterdam zijn zondag vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij terrorisme. Dat meldt het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Het gaat om drie Nederlanders en een Zweed. Er zijn volgens het OM geen concrete aanwijzingen dat er een aanslag gepland werd door de vier. De Nederlandse politie handelde na een tip van een buitenlandse politiedienst over de Zweed, die zondag in Nederland landde met een vlucht uit Stockholm. De tip leidde naar de andere verdachten. Wat de informatie inhield, is niet bekendgemaakt. De mannen werden samen in een auto aangehouden. Het gaat naast de man uit Stockholm (29) om verdachten uit Gouda (23), Vlaardingen (21) en Delft (30). Vier woningen zijn doorzocht. Een woordvoerder van het OM wilde verder niets kwijt. (NRC)