Engels voetbal

Harry Kane neemt na hattrick record over van Alan Shearer

Aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur heeft in de Premier League een nieuw record op zijn naam geschreven. De spits scoorde dinsdag drie keer tegen Southampton (5-2) en kwam daarmee op 39 doelpunten in kalenderjaar 2017. De 24-jarige Engelsman passeerde het record van Alan Shearer in 1995. Shearer scoorde destijds 36 keer voor Newcastle United. Robin van Persie bleef in 2011 steken op 35. Het bescheiden Burnley deed op ‘Boxing Day’ van zich spreken door een punt te pakken bij Manchester United (2-2). Na gelijke spelen in uitduels tegen Liverpool en Tottenham Hotspur (beide 1-1) en een zege bij Chelsea (2-3) op de openingsspeeldag van de Premier League verraste Burnley weer een topploeg. Dankzij een late treffer van Jesse Lingard hield Manchester United nog een punt in huis. (NRC)