Zeker 32 doden bij busongeluk India

De bus ramde bij een inhaalmanoeuvre door de reling van een viaduct en stortte twintig meter naar beneden.

Omstanders proberen het wrak van de bus te bereiken.
Omstanders proberen het wrak van de bus te bereiken. Foto AFP Photo

Bij een busongeluk in de Indiase deelstaat Rajasthan zijn zeker 32 doden gevallen. Volgens persbureau AFP stortte de bus van een twintig meter hoog viaduct af en kwam terecht in een rivier.

Het ongeluk vond plaats rond 7.00 uur ‘s ochtends. De bus was bezig met een inhaalmanoeuvre toen hij dwars door de reling van de brug schoot en naar beneden stortte. Volgens het Indiase persbureau PTI is ook de chauffeur van de bus omgekomen bij het ongeluk.

Zeven passagiers werden levend uit het wrak gehaald. Zij worden behandeld in een ziekenhuis in het district Sawai Madhopur, op zo’n 375 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Delhi. Volgens een lokale politiechef waren onder de slachtoffers veel gelovigen, die op weg waren naar een hindoeïstische tempel in Laslot.

Reportage van de BBC over Snelweg 44: India’s highway of death creates village of widows

Volgens AP, dat politieverslagen inzag, komen jaarlijks ruim 110.000 verkeersdeelnemers om het leven op de Indiase weg. AFP meldt dat dit aantal hoger ligt, tot wel 150.000. India kent daarmee het hoogste aantal verkeersslachtoffers wereldwijd.