Luchtvaart

Brazilië ziet niets in overname Embraer door Boeing

De Braziliaanse regering wijst een overname van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer door zijn Amerikaanse concurrent Boeing af. President Michel Temer liet weten dat de regering als grootaandeelhouder mogelijk haar macht zal gebruiken om een deal te blokkeren. Temer liet verder optekenen dat elke optie over samenwerken met Embraer serieus wordt bestudeerd. Kapitaalinjecties van buitenlandse partijen zou het staatshoofd met open armen ontvangen. Boeing en Embraer bevestigden donderdag dat er gesprekken gaande waren tussen de partijen over het eventueel combineren van activiteiten. Daarbij waarschuwden ze al dat goedkeuring vereist is van de Braziliaanse regering. Boeing zou fors meer willen betalen voor Embraer dan de huidige marktwaarde van 3,7 miljard dollar. (ANP)

    • Jochen van Barschot