In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een Zuid-Koreaanse militair richt zijn geweer tijdens een gezamenlijke oefeningen met het Amerikaanse leger in Pyeongchang. Van 4 tot 22 december oefenen de militairen onder extreem barre omstandigheden.
Foto AFP
Aanhangers van de Hondurese presidentskandidaat Salvador Nasralla blokkeren een weg in Tegucigalpa. Na de tumultueuze verkiezingen heeft huidig president Juan Orlando Hernandez zichzelf tot winnaar verklaard blijft het onrustig in Honduras.
Foto Fernando Antonio/AP
Vanaf links verlaten Ammon Bundy, Ryan Payne, Jeanette Finicum, weduwe van Robert "LaVoy" Finicum, Ryan Bundy, Angela Bundy, echtgenote van Ryan Bundy en Jamie Bundy, dochter van Ryan Bundy verlaten het gerechtshof in Las Vegas. Onder ander Ryan Payne en Cliven Bundy werden vervolgd voor het bezetten van een natuurpark in Oregon in januari.
Foto John Locher/AP
Chinese studenten studeren aan de Hebei University in Handan.
Foto AFP
Afgelopen week raakten demonstranten slaags met politieagenten in Buenos Aires. Het Argentijnse congres wil het pensioenstelsel hervormen.
Foto Eitan Abramovich/AFP
Een hamplek in de Chinese stad Jinhua.
Foto William Hong/Reuters
Filipijnse kinderen spelen op straat vlakbij het vliegveld in Manila.
Foto Francis R. Malasig
De ballerina Cecilia Kerche van het Municipal Theater in Rio de Janeiro treedt op tijdens een protest tegen de onbetaalde salarissen tijdens de economische crisis in Rio.
Foto Ricardo Moraes/Reuters
De Filipijnse dierentuin-eigenaar Manny Tangco (midden, met het rode shirt) poseert met een orang-oetan en een tijgerwelp tijdens het kerstfeest voor weeskinderen in de dierentuin in Malabon.
Foto Ted Aljibe/AFP
De militaire fanfare treedt op tijdens een feest op de militaire basis Aguinaldo in Quezon City. De Filipijnse president Duterte heeft bevolen om de acties tegen communistische rebellen tijdens de Kerst te staken.
Foto Ted Aljibe/AFP
De zestig dagen oude baby Nadia Ahmad Sabri leidt aan ernstige ondervoeding in een ziekenhuis in de havenstad Hodeida in Jemen.
Foto Abduljabbar Zeyad/Reuters
De NASA bracht afgelopen week deze foto naar buiten van een ijsberg in Antarctica.
Foto Chris Larsen/NASA/AFP
Keniaanse Maasai-mannen drinken samen graanalcohol, en maken daarbij gebruik van hele lange rietjes.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
Een demonstrant tijdens een protestactie tegen de militarisering en verdere bewapening van veiligheidstroepen in Mexico-Stad.
Foto Carlos Jasso/Reuters
De Poolse Gaja Club probeert tijdens de kerstdagen mensen ertoe te brengen om geen leven karpers te kopen voor het kerstdiner. Het kopen van levende vissen is een traditie in Polen.
Foto Dominik Gajda/EPA
Surfers tijdens de Billabong Pipe Masters in Hawaï.
Foto Eric Thayer/Reuters
In Zuid-Korea wordt er gerouwd om de plotselinge dood van de 27-jarige Kim Jong-Hyun, de leadzanger van de Zuid-Koreaanse boyband K-pop. Jong-Hyun pleegde zelfmoord en schreef in een afscheidsbrief dat ‘gebroken van binnen was’ door depressies. Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.
Foto Choi Hyuk/AFP
Een toerist wandelt over de ‘Peak Walk’, een hangbrug op de Col du Pillon in Zwitserland (hoogte: 1546 meter).
Foto Jean-Christophe Bott/AP
Ingesneeuwde Smarts bij een autodealer na hevige sneeuwval in Kiev.
Foto Gleb Garanich/Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump viert het doorvoeren van zijn belastinghervorming met de Republikeinen in het Amerikaanse Congres. Het is voor het eerst sinds de jaren tachtig, onder toenmalig president Ronald Reagan, dat het Amerikaanse belastingstelsel grondig wordt herzien.
Foto Carlos Barria/Reuters