Barcelona verslaat Real Madrid in Claśico

Suárez, Messi en Vidal scoren in stadion Bernabéu in Madrid: 0-3. Het verschil in de stand is nu al veertien punten.

Luis Suárez van FC Barcelona viert zijn doelpunt tegen Real Madrid. Foto Kiki Huesca / EPA

FC Barcelona heeft Real Madrid zaterdag op nog grotere achterstand in de Spaanse voetbalcompetitie gezet. Dankzij doelpunten van Luis Suárez, Lionel Messi en Aleix Vidal versloeg de koploper in LaLiga de Madrilenen in hun eigen stadion Bernabéu met 0-3.

Het gat tussen beide topteams bedraagt inmiddels niet minder dan veertien punten. Al heeft Real Madrid nog wel nog één duel tegoed. Toch lijkt de strijd om de Spaanse titel al wel bijna beslist.

Het zag er voor rust nog niet naar uit dat Barcelona de 237e editie van de Claśico, zoals de wereldberoemde clash tussen Barça en Real heet, in zijn voordeel zou eindigen. Real Madrid was de betere ploeg, meldt persbureau ANP, maar benutte de kansen niet.

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven De hele wereld kijkt naar El Clásico https://t.co/v2ZpvkUzoT

Alle doelpunten in de tweede helft

Ronaldo maaide in de tiende minuut, geheel tegen zijn gewoonte in, in kansrijke positie over de bal. Daarvoor was al een doelpunt van hem wegens buitenspel afgekeurd. Eén keer was Barcelona slechts gevaarlijk: Paulinho schoot hard in, maar doelman Keylor Navas van Real Madrid redde knap.

Een samenvatting van de wedstrijd:

De openingstreffer viel pas in de 54e minuut. Uit een voorzet van Sergi Roberto tikte Luis Suárez binnen. Tien minuten later was het alweer raak. Opnieuw Suárez had de hoofdrol. Navas stopte zijn schot in eerste instantie, maar zag de rebound tegen de paal belanden en vervolgens stopte Carvajal de bal met de hand op de doellijn. Messi kon vervolgens uit de toegekende strafschop zijn 25e doelpunt in een Clásico maken.

In blessuretijd werd het leed voor de thuisclub Real Madrid nog groter: 0-3 door de kort daarvoor ingevallen Vidal.

    • Niels Posthumus