Vliegtuigbouwers

Boeing en Embraer bevestigen gesprekken

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voert gesprekken met Braziliaanse branchegenoot Embraer over een mogelijke overname. Dat bevestigden beide bedrijven nadat zakenkrant The Wall Street Journal het nieuws had gemeld op basis van ingewijden. Verder commentaar werd niet gegeven. Volgens de bronnen is Boeing bereid een forse premie te betalen op de marktwaarde van 3,7 miljard dollar van Embraer. Nadat het nieuws over de vermeende interesse van Boeing in Embraer bekend werd, schoot de koers van in New York genoteerde aandelen van het Braziliaanse bedrijf sterk omhoog, met wel 30 procent. Daarmee nam de marktwaarde van Embraer toe tot 4,7 miljard dollar. Later werd de handel in Embraer op Wall Street stilgelegd. De Braziliaanse overheid moet wel goedkeuring geven. (ANP)