Veerdienst hervat na gijzeling Den Helder

De situatie is inmiddels onder controle. De twee vrouwen werkten voor hetzelfde schoonmaakbedrijf.

Foto Koen van Weel/ANP

De veerdienst van Den Helder naar Texel is vrijdagochtend stilgelegd vanwege een gijzeling. De situatie is inmiddels onder controle, meldt de politie. De veerdienst heeft de dienstregeling weer hervat.

Twitter avatar POL_NHN Politie NHN Verdachte overmeesterd door speciale eenheid politie. Slachtoffer in veiligheid gebracht, geen letsel. Verdachte ga… https://t.co/UxMJuKsNWx

De politie kreeg rond 08.20 uur een melding van een gijzeling in het havenkantoor op de kade in Den Helder. Een vrouw met een mes hield een andere vrouw vast. De politie wist na ruim twee uur de vrouw te overmeesteren. Ze is meegenomen naar het politiebureau.

Collega’s

Het slachtoffer is in veiligheid gebracht en niet gewond geraakt. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. De twee vrouwen werkten voor hetzelfde schoonmaakbedrijf, bevestigt het bedrijf aan NRC na berichtgeving van RTL Nieuws.

Volgens een woordvoerder waren de vrouwen onderweg naar Texel om schoon te maken in een bungalowpark. Een aantal collega’s waren getuige van de gijzeling en zijn “erg geschrokken”.

Eerder meldde de Veiligheidsregio dat de gijzeling zich afspeelde op een veerboot aan de kade. Dit bleek toch niet het geval.

Twitter avatar BootTexel BootTexel De dienstregeling wordt nu (11.10) hervat.