Thuiskok

Wildzwijntaco’s

Ik geef toe: het is niet alsof u zo even de supermarkt inloopt en daar wildzwijnvlees koopt. Maar op de markt, bij de poelier of de slager is het meestal verkrijgbaar. Taco’s zijn natuurlijk wel verkrijgbaar in de winkel, maar voor wie een extra uitdaging wil (en lekkerdere taco’s!) hierbij ook een recept om die zelf te maken.

Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het door de bloem. Braad het vlees, de uien en de knoflook in een bakpan met de boter donker aan, maar zorg dat het niet verbrandt. Stamp de gedroogde specerijen fijn in een vijzel en voeg ze toe. Blus af met de rode wijn en azijn. Doe alles in een passende pan en zet onder met wildbouillon. Breng langzaam aan de kook en zet dan het vuur laag. Het vlees moet zachtjes pruttelen, ongeveer 3 uur, tot het gaar is. Zeef het vlees uit de jus. Kook de jus samen met de appelstroop tot de helft in en voeg het vlees weer toe.

Meng alle taco-ingrediënten tot een beslag van brooddeegdikte. Kneed tot een taai deeg en laat het een half uur rusten. Vorm 8 bolletjes van het deeg. Rol elk bolletje uit tot een pannenkoek van zo’n 3 mm dik en minimaal 15 cm doorsnee. Bak elke kant in een droge koekenpan 1 tot 2 minuten, tot blaasjes ontstaan en mooie bruine plekken. Vul de taco’s met de stoof en garneer ze met de overige ingrediënten.