Nieuwe lijsttrekker voor PVV in Rotterdam

De partij moest op zoek naar een nieuwe lijsttrekker nadat de eerste keus Géza Hegedüs vorige week in opspraak kwam.

De PVV in Rotterdam heeft een nieuwe lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Partijleider Geert Wilders maakte op vrijdagochtend bekend dat Maurice Meeuwissen op nummer één van de kandidatenlijst staat.

Meeuwissen stond eerder al op nummer vier van de kandidatenlijst voor de PVV in Rotterdam. Volgens het persbericht van de partij heeft hij in de Rotterdamse wijken Blijdorp en Kralingen gewoond. In zijn profiel op LinkedIn is te lezen dat Meeuwissen studeerde aan de TU Delft en de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders MAURICE MEEUWISSEN - lijsttrekker PVV Rotterdam Rotterdam weer voor de Rotterdammers! https://t.co/sZgrHHPLx9

De partij moest op zoek naar een nieuwe lijsttrekker nadat de eerste keus Géza Hegedüs vorige week in opspraak kwam. Een dag na zijn presentatie kreeg de PVV informatie over Hegedüs die voor de partij “onaanvaardbaar” was. Hij werd van de lijst gehaald.

Het AD meldde dat Hegedüs een sympathisant was van Holocaustontkenner David Irving. Op Facebook feliciteerde iemand met de naam Géza Hegedüs Irving inderdaad een fijne verjaardag toe.

Dertig gemeenteraadsverkiezingen

De PVV doet bij de verkiezingen mee in dertig gemeenten, maakte Wilders vrijdag verder bekend. Vorige week werd Henk van Deún gepresenteerd als lijsttrekker voor de PVV in Utrecht. In april van dit jaar zei Wilders in zestig gemeenten mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen moest Wilders op zoek naar kandidaten. In Rotterdam vormt Leefbaar belangrijke concurrentie.

De PVV zit op dit moment nog in twee gemeenteraden: die van Den Haag en Almere. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart.

    • Lisa Dupuy