NRC Albumwedstrijd: wat is het beste album van 2017?

NRC Albumwedstrijd LCD Soundsystem, Kendrick Lamar of Björk? NRC-lezers kunnen vanaf vrijdag stemmen op hun favoriete album uit 2017.

Lezers van NRC kunnen vanaf deze vrijdag hun stem uitbrengen voor de eerste editie van de NRC Albumwedstrijd, de lezersverkiezing van het beste album van dit jaar. Op basis van bijna 40 internationale muzieklijsten stelde onze muziekredacteur Peter van der Ploeg een top 100 samen. Stel zelf nu je top drie samen en maak kans op een Crosley platenspeler!

Stemmen op een van de genomineerde albums kan op de wedstrijdpagina.

Kanshebbers

De albums die kans maken op de overwinning lopen uiteen van het meest gestreamde album op Spotify, ‘Divide’ van Ed Sheeran, tot ‘DAMN.’ van Kendrick Lamar, volgens NRC “een album van een bespiegelende rapper op de top van zijn kunnen”. Verder onder de genomineerden vertegenwoordigers van alle genres, van de zoete wraakpop van Kesha op ‘Rainbow’ tot Nederlandstalige rap op het album ‘Rémi’ van Ronnie Flex.

Platenspeler

De winnaar is het album met de meeste stemmen. De wedstrijd, waarvoor via een speciale stemwebsite gekozen kan worden, loopt tot de late avond van vrijdag 29 december. De volgende dag wordt een winnaar uitgeroepen. Onder de mensen die een stem uitbrachten wordt een Crosley platenspeler verloot.