Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Alan Stanton/Flickr by CC
 1. Gevlucht uit Somalië, nu moeten ze terug


  Veel Somaliërs zijn naar Kenia gevlucht voor het oorlogsgeweld in eigen land. Nu worden ze gedwongen terug te keren omdat de Verenigde Naties hun voedselrantsoen heeft verminderd en ze zich in de schulden moeten steken om aan eten te komen. Tip van redacteur Wim Brummelman.

 2. De radioverslaggever zonder stem

  Amerika-correspondent Guus Valk las een fascinerend verhaal over stug doorgaan, ondanks tegenslag. De in Amerika bekende radioverslaggever Jamie Dupree verloor door een zeldzame aandoening zijn stem, maar blijft gewoon doorwerken.

 3. Werken als vrouw in een Ford-fabriek


  Bazen die betere opdrachten geven in ruil voor seks, vrouwen die worden betast. Bij twee Fordfabrieken in Chicago wordt al tientallen jaren gepoogd seksueel wangedrag aan te pakken, maar het misbruik gaat door. “Suzette, you’re a pretty woman - take it as a compliment.” Tip van Evy van der Sanden.

 4. Het leven van een millennial

  Onlineredacteur Bas Tooms las het donkere en ontnuchterende betoog van de Amerikaanse journalist Michael Hobbes (35) over opgroeien in deze tijd als een millennial. Het is een bijna epische reis door eindeloze baanonzekerheid, stijgende ziektekosten tot aan een pensioen dat dadelijk niets meer voorstelt.

 5. Het verhaal achter Last Christmas

  Screenshot Last Christmas

  Een heerlijke weglezer zo vlak voor Kerst: The Guardian vertelt het verhaal achter het legendarische nummer ‘Last Christmas’ van Wham!. Vol smeuïge details, zoals George Michael die tijdens de opnames per se zelf met de sleebellen wilde rinkelen. Tip van buitenlandredacteur Eva Oude Elferink.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.

  • een onzer redacteuren