Nieuwe eigenaar voor poptijdschrift Rolling Stone

Oprichter Jann Wenner verkoopt een meerderheid van de aandelen aan Penske Media. Eerder kocht een Singaporese start-up al de overige aandelen.

Foto Christina Horsten/dpa

Het muziektijdschrift Rolling Stone krijgt een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse bedrijf Penske Media neemt een meerderheid van de aandelen over van Wenner Media. Hoewel de precieze inhoud van de overeenkomst niet bekend is, is de totale bedrijfswaarde van Rolling Stone volgens The Financial Times vastgesteld op 110 miljoen dollar (ongeveer 92,5 miljoen euro).

Het in New York gevestigde Wenner Media is het bedrijf van Jann Wenner, de oprichter van Rolling Stone. Vorig jaar verkocht hij al 49 procent van de aandelen voor een onbekend gedrag aan BandLab Technologies, een start-up gevestigd in Singapore. Met de overname van Penske Media heeft Wenner Media zijn laatste aandelen van de hand gedaan. Eerder dit jaar verkocht het al zijn overige publicaties.

Lees ook dit artikel over Jann Wenner van Rolling Stone, een ‘starfucker’ die wist wat de lezers wilden

Penske Media heeft op het moment al publicaties zoals Variety en het striptijdschrift Deadline in handen. In een verklaring woensdag noemt het bedrijf Rolling Stone de “leidende stem in muziek, politiek en popcultuur van de afgelopen vijftig jaar”.

Iconische covers

Wenner begon Rolling Stone in San Francisco in 1967 samen met de bekende muziekcriticus Ralph Gleason. Het tijdschrift staat bekend om zijn iconische covers met beroemdheden, die vaak gezien werden als een symbool van succes in de muziekindustrie. Wenner blijft aan het hoofd van de redactie te staan.