Minstens 29 doden bij brand Zuid-Korea

Ook raakten 29 mensen gewond bij de brand in de Zuid-Koreaanse stad Jecheon. Veel slachtoffers zaten in een sauna of zwembad en overleden door verstikking.

Het getroffen gebouw in Jecheon, Zuid-Korea.
Het getroffen gebouw in Jecheon, Zuid-Korea. Foto Yonhap South Korea Out/EPA

Bij een brand in de Zuid-Koreaanse stad Jecheon zijn donderdag ten minste 29 mensen omgekomen en 29 anderen gewond geraakt, meldt persbureau AP. Het vuur ontstond in een flatgebouw van acht verdiepingen hoog.

Veel van de slachtoffers waren op het moment dat de brand uitbrak in een sauna of zwembad op de tweede en derde verdieping. Volgens de brandweer konden de bezoekers niet makkelijk weg en zijn veel van hen gestorven door verstikking. De brandweer houdt er rekening mee dat het dodental nog verder oploopt. Dertien lichamen zouden onherkenbaar zijn verbrand.

Man uit raam gesprongen

Er zijn onder meer brandweerhelikopters ingezet om het vuur te bestrijden. Op lokale tv-zenders was te zien dat een man uit het raam sprong en landde op een matras dat werd vastgehouden door brandweermensen. Het getroffen gebouw heeft ook meerdere restaurants, een fitnessruimte en een golf-oefenbaan. President Moon Jae-in heeft zijn medeleven betuigd.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan, maar volgens de brandweer ligt het voor de hand dat het vuur begon in de parkeergarage. Reddingswerkers zullen in het gebouw zoeken naar meer slachtoffers.

Vrijdag zou de olympische fakkeltocht Jencheon aandoen vanwege de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Als gevolg van de brand is de route gewijzigd. Jencheon is populair onder toeristen vanwege de bergen en meren in de omgeving.