Arts korte tijd gegijzeld in Velthuiskliniek Rotterdam

De politie kreeg een melding dat een man het personeel bedreigde. De arts is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Er is nog geen verdachte opgepakt.

Politie bij de Velthuiskliniek
Politie bij de Velthuiskliniek Foto Ginopress

In Rotterdam is bij een kliniek voor cosmetische chirurgie korte tijd een vrouwelijke arts gegijzeld. Dat meldt Rijnmondveilig, het samenwerkingsverband van hulpdiensten in de regio. Het gaat om de Velthuiskliniek aan de Jan Leentvaarlaan.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl Melding van bedreiging in medische kliniek - Het pand is door politie ontruimd en iedereen is opgevangen in een naa… https://t.co/EzuTOYy8zg

Inmiddels is de gegijzelde arts, die was vastgebonden en met een vuurwapen werd bedreigd, weer vrij. Rond 13.45 uur kwam het bericht dat er niemand meer werd vastgehouden.

De verdachte is nog niet aangehouden. Waar hij zich bevindt, is onbekend. De arts is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie reageerde in groten getale op een melding van het personeel van de kliniek dat een man hen bedreigde, zei de politie, onder meer met ME. De melding kwam rond 12.45 uur binnen bij de politie. Het pand werd vervolgens ontruimd.

De arts werd enige tijd later door een collega bewusteloos aangetroffen. De verdachte was toen nergens meer te bekennen. Volgens de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de verdachte een bekende was van de arts. Wat de toedracht van het incident was, is nog niet duidelijk.