aanslag

SUV-bestuurder rijdt in op menigte Melbourne: zeker 14 gewonden

Bij een aanslag in de Australische stad Melbourne zijn donderdag zeker veertien mensen gewond geraakt toen een auto inreed op een groep voetgangers. Het is niet bekend met welk motief de bestuurder zijn SUV de menigte instuurde. Volgens de Australische politie gaat het om een gerichte actie. De auto zou bewust het rode licht hebben genegeerd en vervolgens met hoge snelheid op de voetgangers zijn ingereden. „Mensen vlogen alle kanten uit, sommigen van hen werden zelfs door de lucht geslingerd”, aldus een getuige tegen het lokale radiostation 3AW. De bestuurder is met een bijrijder opgepakt. Onder de gewonden is een peuter die ernstig gewond raakte, aan zijn hoofd. Het incident gebeurde eind van de middag Australische tijd, op een moment dat veel mensen kerstinkopen deden. (NRC)