VW-Dieselschandaal

Bijna driekwart van de ‘sjoemeldiesels’ is gerepareerd

73 procent van de Europese ‘sjoemeldiesels’ van Volkswagen (VW) is gerepareerd. Het Duitse bedrijf belooft dat de resterende ruim 2 miljoen met software gemanipuleerde dieselauto’s ook in 2018 nog gratis worden aangepast aan de wettelijke regels.

Dat blijkt uit een mededeling van eurocommissaris Vera Jourová (Consumentenrechten). In september eiste zij op initiatief van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) samen met alle Europese toezichthouders de garantie van VW dat alle betrokken dieselwagens nog deze herfst gratis zouden worden gerepareerd. Ook vroegen ze VW de periode te verlengen als het niet tijdig lukte.

Jourová: ,,Volkswagen heeft zijn toezeggingen nog steeds niet volledig waargemaakt. VW moet veel meer doen voor de Europese consumenten.” (ANP)