Melanie Schultz

Oud-minister aan de slag voor C&A-familie Brenninkmeijer

Oud-minister Melanie Schultz van Haegen gaat leiding geven aan liefdadigheidsorganisatie Porticus. Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag. Porticus adviseert de vermogende C&A-familie Brenninkmeijer vanuit twaalf kantoren wereldwijd over de besteding van haar goededoelengelden.

Melanie Schultz was voor de VVD minister van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte I en II. Eerder was ze onder meer wethouder in Leiden, staatssecretaris Verkeer en Waterstaat, Kamerlid en zorginkoper bij Achmea. Ze volgt per 1 april interim-bestuursvoorzitter George Kabalt op bij Porticus.

De familie Brenninkmeijer is de rijkste familie van Nederland, en gaf in 2015 ook het meeste uit aan goede doelen: in totaal ten minste 102,5 miljoen euro, via een netwerk van stichtingen. (NRC)