Euribor-hypotheken

ABN verliest zaak over terugbetalen hypotheekrente

ABN Amro moet mogelijk voor tientallen miljoenen euro’s aan schadevergoedingen uitkeren. De bank verloor bij het gerechtshof in Amsterdam een hoger beroep in een zaak rond het terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. De rechtszaak was aangespannen door claimstichting Stop de Banken.

Het draait om een zaak waarin de rechtbank in 2015 oordeelde dat ABN Amro ten onrechte jarenlang te veel hypotheekrente had gerekend.

ABN Amro had tussentijds extra renteopslagen afgekondigd voor klanten met een zogeheten Euribor-hypotheek. Volgens de rechter waren die opslagen onterecht, onder meer omdat de bank van tevoren niet goed genoeg aan zijn klanten had uitgelegd hoe de voorwaarden van de afgesloten hypotheken konden veranderen. (ANP)