Coinbase

Grote bitcoin-app verdacht van handel met voorkennis

De grootste bitcoin-app ter wereld, Coinbase, doet onderzoek naar handel met voorkennis door medewerkers. Directeur Brian Armstrong heeft woensdagochtend vroeg bevestigd dat hij een intern onderzoek is gestart naar illegaal handelen van medewerkers. Coinbase is momenteel de populairste ruil- en opslagapp voor cryptovaluta’s bitcoin, ether en litecoin. Ook veel Nederlanders handelen via Coinbase. Het voorkennisonderzoek draait om het feit dat Coinbase sinds woensdag bitcoin cash heeft toegevoegd, een relatief nieuwe cryptomunt. Het feit dat zo’n populaire ruildienst de nieuwe munt toevoegt, zorgde voor een enorme prijsstijging van zo’n 50 procent. De waardesprong leidde al snel tot vragen of medewerkers van Coinbase alvast wat bitcoin cash hadden ingekocht. (NRC)