Auto beschoten in Rotterdam: twee doden

Twee mannen in een geparkeerde Seat werden onder vuur genomen. De politie weet nog niet zeker of het een liquidatie was.

Rechercheurs onderzoeken woensdagavond de Seat waarin de slachtoffers zaten.
Rechercheurs onderzoeken woensdagavond de Seat waarin de slachtoffers zaten. Foto Ginopress/ANP

Bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Beverwaard zijn woensdagavond twee mannen om het leven gekomen. Dat meldt de politie, die gezien het grote aantal kogelinslagen vermoedt dat het om een liquidatie gaat. Maar bevestigen kan de politie dat nog niet.

De slachtoffers zaten in een geparkeerde auto, een witte Seat Leon. Zij werden rond zeven uur vanuit een andere auto onder vuur genomen. Buurtbewoners zeggen tegen RTV Rijnmond dat ze harde knallen hoorden. Daarna klonk het geluid van een wegscheurende auto. Een van de slachtoffers was op slag dood. De andere man is nog tevergeefs gereanimeerd.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Medewerkers van de Forensische Opsporing doen nu onderzoek in en rondom de auto #Rhijnauwensingel #Rotterdam 3/3 https://t.co/4HzQGSE9lH

Volgens buurtbewoners klonken het alsof de dader of daders gebruik maakten van een automatisch wapen. De hoeveelheid kogelinslagen in de witte Seat wijst ook in die richting. Sommige kogels troffen volgens ANP een woning, waarbij niemand gewond raakte. De politie doet nog geen mededelingen over het soort wapen waarmee de mannen in de Seat zijn gedood.

De politie zegt evenmin of er al verdachten in beeld zijn. Voor zover bekend is de auto waaruit de schoten kwamen nog niet teruggevonden. Via Twitter roept de politie getuigen op zich te melden.