Vivence

Voormalig zorgdirecteur krijgt vier jaar cel voor miljoenenfraude

De voormalig directeur van de Rotterdamse zorgstichting Vivence, Darryl N. (39), is maandag door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel wegens fraude. Hij heeft bijna 1,9 miljoen euro achterovergedrukt, bedoeld voor zorg aan licht verstandelijk gehandicapten. N. werd daarvoor medio 2016 opgepakt, Vivence ging eind dat jaar failliet. N.’s vriendin kreeg 240 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijk omdat zij profiteerde van de fraude. De boekhouder van Vivence werd voor medeplichtigheid veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De voorzitter van de raad van toezicht werd bestraft met 5.000 euro boete. Hij wist volgens de rechtbank dat N. geld aan het witwassen was, maar deed niets. Dat hij zich zelf niet verrijkt heeft, woog voor de rechtbank in zijn voordeel. (NRC)