Schaarsbergen

‘Luchtmobiele Brigade schrapt drankritueel na bezoek minister’

De Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen heeft vorige week op het laatste moment afgezien van een omstreden inwijdingsritueel. Dat gebeurde na een bezoek van de minister en staatssecretaris van Defensie, Ank Bijleveld (CDA) en Barbara Visser (VVD). Dat meldt De Telegraaf. De brigade kwam in opspraak wegens misstanden bij onder meer introducties. De Koninklijke Marechaussee hield vorige week twee mannen aan die worden verdacht van mishandeling, aanranding en bedreiging. Volgens De Telegraaf vroeg Visser bij het bezoek naar een ‘indrinkprocedure’ die dezelfde dag zou plaatsvinden. Na navraag werd besloten die uit te stellen. Een woordvoerder van de Koninklijke Landmacht noemt in de krant als reden dat „de timing niet gelukkig was” en zegt dat zorgen over de inwijding „niet nodig” zijn. (NRC)