Recensie

Recensie

Melodieën blijven achter op wisselvallig album Miguel

De Amerikaanse zanger Miguel combineert een Mexicaanse afkomst met ‘straat-soul’ uit Los Angeles, een mix van rauw klinkende gitaar en keyboards, met zoetgevooisde liefdeswensen. Daar weeft hij op zijn nieuwe album War & Leisure, nog wat Latin-invloeden doorheen. Het geheel is afwisselend en ambitieus. Niet alleen de muziek schiet alle kanten op, ook zijn zang transformeert van gloedvol naar grappig in de ad-libs, van lenig naar kwetsbaar. Die laatste emotie staat hem het best: in ‘Now’ en ‘Harem’ zingt Miguel gevoelig en zonder vertoon.

Maar hoe bont ook, War & Leisure blijft achter in de melodieën. De zonnige Latin-klanken van ‘Caramelo Duro’ maken het nog geen memorabele song, en hoe lichtvoetig het Prince-achtige ritme in ‘Told You So’ ook tikt, het effect is niet opzwepend. Afsluiter ‘Now’, een diep doorvoelde observatie over de ‘CEO van de vrije wereld’ die mensen wil buitensluiten, is het hoogtepunt van een wisselvallig album.