Justitie

Docent Assen bekent misbruik van leerling, drie jaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag drie jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen de leraar die ervan wordt verdacht afgelopen zomer in Assen een 13-jarige leerling te hebben misbruikt. De officier van justitie acht bewezen dat de 40-jarige man zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht en grooming. Ook heeft hij het meisje gedwongen video’s van hem te bekijken terwijl hij zichzelf bevredigde. Hij heeft dat dinsdag tijdens de zitting van de zaak bekend. De docent, die ook mentor was van het meisje, zou het slachtoffer afgelopen zomer hebben bewogen tot seksueel contact op school en in een bos bij Assen. Dat gebeurde nadat zij al sinds begin 2017 contact hadden via WhatsApp. De officier van justitie wil dat de man 6.400 euro schadevergoeding aan het meisje betaalt. (NRC)