‘Verdachte aangehouden voor moord op Britse diplomaat’

Een taxichauffeur zou hebben toegegeven dat hij de vrouw heeft gewurgd. Er is volgens de Libanese politie geen sprake van een politiek motief.

Rebecca Dykes werd zaterdag dood aangetroffen langs een snelweg in Libanon.
Rebecca Dykes werd zaterdag dood aangetroffen langs een snelweg in Libanon. Foto AFP

De Libanese politie heeft maandag een verdachte aangehouden naar aanleiding van de moord op een Britse diplomaat afgelopen weekend. Dat zeggen politiebronnen tegen de BBC. De 30-jarige Rebecca Dykes werkte voor de ambassade in Beiroet en werd zaterdag dood aangetroffen langs een snelweg.

Volgens de politiebronnen is de verdachte een taxichauffeur. Uit de eerste bevindingen zou blijken dat er geen sprake was van een politiek motief. Volgens het Libanese persbureau NNA heeft de verdachte toegegeven dat hij Dykes vrijdagavond had opgepikt in de populaire uitgaanswijk Gemmayze.

Langs de snelweg in een buitenwijk probeerde hij de vrouw te verkrachten waarna hij haar wurgde en achterliet. De verdachte werd door middel van camerabeelden geïdentificeerd.

Ambassade geschokt

Dykes was sinds begin dit jaar werkzaam voor de ambassade en hield zich bezig met ontwikkelingshulp. De Britse ambassadeur in Libanon Hugo Shorter zei zondag: “De hele ambassade is diep geschokt en bedroefd door dit nieuws.”

Twitter avatar HugoShorter Hugo Shorter The whole embassy is deeply shocked, saddened by this news. My thoughts are with Becky’s family, friends and collea… https://t.co/iFGW9UMHgq