Miljoenen voor ufo-onderzoek

Pentagon

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft jarenlang miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek naar ufo’s en buitenaards leven. Het geheime programma, gericht op het ‘identificeren van dreigingen vanuit de ruimte’, liep tussen 2007 en 2012 en kostte jaarlijks zo’n 22 miljoen dollar (19 miljoen euro), zo onthulde The New York Times afgelopen zaterdag. Het Pentagon heeft het bestaan van het onderzoek bevestigd.

Volgens het Pentagon is het programma inmiddels is beëindigd. Maar The New York Times zegt aanwijzingen te hebben dat het onderzoek nog steeds loopt. Hoewel de uitgaven niet meer terug te vinden zouden zijn in het budget van het ministerie, zouden Pentagon-medewerkers nog altijd ongewone fenomenen onderzoeken.

Het programma werd opgericht op aandringen van de Democratische oud-senator Harry Reid, een liefhebber van ruimteverschijnselen en buitenaards leven. „Iedereen die denkt de antwoorden te hebben, is zichzelf voor de gek aan het houden”, zei hij ter verdediging. (NRC)