Jeruzalem

Erdogan wil in Oost-Jeruzalem ambassade voor palestijnse staat

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil een ambassade openen in Oost-Jeruzalem. Dat zei hij zondag op een bijeenkomst van zijn AK-partij. Eerder deze week riepen moslimleiders onder leiding van Erdogan de internationale gemeenschap op om Oost-Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. „Als god het wil is de dag nabij dat we een ambassade openen” in Oost-Jeruzalem, zei de president. Het is niet duidelijk hoe Erdogan van plan is om een ambassade in de stad te openen, aangezien Israël daartegen is en Jeruzalem feitelijk volledig in handen is van Israël. Het voornemen volgt op het omstreden besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël en er op termijn de Amerikaanse ambassade te vestigen. (Reuters)