Hollywood

Commissie tegen seksuele intimidatie en machtsmisbruik

In Hollywood is een commissie opgericht die seksuele intimidatie moet bestrijden. Bekende gezichten in de Amerikaanse film- en muziekindustrie willen op deze manier een einde proberen te maken aan seksueel wangedrag en machtsmisbruik , en gelijke behandeling bevorderen.

De commissie is een initiatief van Kathleen Kennedy, filmproduct van onder meer Star Wars. Voorzitter is Anita Hill, een jurist die in de jaren 90 negentig een kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof beschuldigde van seksuele intimidatie. Verscheidene vakbonden hebben zich inmiddels aangesloten.

De commissie komt voort uit de golf van onthullingen over seksuele intimidatie en machtsmisbruik in Hollywood, die bekendheid kreeg onder de noemer #MeToo. (AP)