Goal v/h Weekend: Babel, Dost en een onweerstaanbare Özil

Terwijl de clubs die zich ontdaan hebben van Nederlandse trainers de weg omhoog vinden, houdt een aantal van onze voetballers de eer nog hoog.

Ryan Babel maakte dit weekend een hattrick - dit was de mooiste van de drie - en Bas Dost scoorde zoals gewoonlijk ook weer waardoor hij nu op alweer 15 goals staat dit seizoen. Ook uit Portugal: dit fraaie doelpunt van Allano Lima (Estoril).

Borussia Dortmund wist ook z’n tweede post-Bosz duel te winnen dankzij dit slimme goaltje van Christian Pulisic en gaat nu - zij het op doelsaldo - keurig als 3de de winterstop in. En als we het dan toch over pijnlijke constateringen hebben: Crystal Palace is post-De Boer bezig aan z’n beste reeks ooit: zeven wedstrijden achtereen ongeslagen in de Premier League en als Everton vanavond van Swansea wint, heeft het drie van de laatste vier duels gewonnen en is het post-Koeman al vijf duels ongeslagen.

3. Philippe Coutinho (Bournemouth v LIVERPOOL 0-1)

De grote man bij Liverpool is dit seizoen Mohamed Salah, die na dit weekend de eerste Liverpudlian is sinds Ian Rush in 1986/1987 die vóór Kerstmis al twintig goals gemaakt heeft. Gisteren was het echter Philippe Coutinho die de mooiste maakte bij The Reds.

2. Hamit Altintop (Greuther Fürth v DARMSTADT 1-1)

Altintop speelde voor Bayern en Real maar sinds deze zomer dus bij het bescheiden Darmstadt 98. En als je dan toch in extremis je ploeg weet te behouden van een nederlaag, kun je dat maar beter in stijl doen ook:

1. Mesut Özil (ARSENAL v Newcastle 1-0)

Nooit onbetwist en vaak onbegrepen: Mesut Özil heeft allerminst een onvoorwaardelijk plekje in de harten van Arsenal-fans. Dit weekend liet hij zich echter weer eens van z’n beste kant zien: