Sparta-trainer Pastoor op non-actief gezet

De trainer is op non-actief gezet vanwege “tegenvallende prestaties”. Eerder op de dag leed de club hun grootste nederlaag ooit.

Foto ANP

Sparta Rotterdam heeft zondag trainer Alex Pastoor op non-actief gezet vanwege “tegenvallende prestaties”, aldus de club in een verklaring. Eerder op de dag leed de club hun grootste nederlaag ooit op eigen veld. Ze verloren met 0-7 van Feyenoord.

Twitter avatar SpartaRotterdam Sparta Rotterdam Sparta Rotterdam en Alex Pastoor uit elkaar - https://t.co/8FJTch6Vks https://t.co/YKgXJPLMNB

In een verklaring schrijft de club niet de verwachten dat “de prestatiecurve onder leiding van Alex Pastoor sterk zal verbeteren”. Het bestuur beslist binnenkort over de opvolging van Pastoor en “de aan te trekken spelers om Sparta Rotterdam te versterken in de winterstop”.

Komende week traint Dolf Roks, hoofd opleiding bij Sparta, de ploeg. Daarna zal het bestuur met “een structurele oplossing komen,” zo laat de club weten op Twitter.

Sparta speelt geen goed seizoen. De club staat op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Ook verloor de ploeg in september in de eerste ronde van het bekertoernooi met 1-0 van RKC Waalwijk. Pastoor was sinds 1 januari 2015 trainer van de club.