Schiphol

Dreiger gewond

Foto Evert Elzinga/ANP

Een man is vrijdagmiddag op Schiphol door de marechaussee neergeschoten nadat hij met een mes had gedreigd. De verdachte is overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. De man liep rond 16.45 uur met een getrokken mes de post van de marechaussee op de luchthaven binnen. Hij bedreigde de medewerkers, waarop hij in zijn been werd geschoten. Hij is afgevoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam. Over zijn toestand kon de woordvoerder niets zeggen. Volgens de woordvoerder is de verdachte een 29-jarige verwarde man uit Den Haag. Het is een bekende van de marechaussee: eerder werd hij al eens opgepakt wegens gewelddadige incidenten tegen de politieorganisatie.

Na het incident werd Schiphol Plaza korte tijd ontruimd. Corina Minneboo, supervisor van de spaghettibar Per Tutti!, op de luchthaven, zag tijdens het incident veel mensen rennen. Anderen begonnen te gillen, aldus Minneboo. „Ikzelf bleef heel rustig, maar mijn personeel werd er angstig van. Ze zijn alle kanten op weggerend.” Het vliegverkeer heeft geen hinder ondervonden. (NRC)

    • Maarten Back