Palestina

4 doden bij rellen

Foto: Thomas Coex/AFP

Een Palestijnse demonstrant wordt tegen de grond gewerkt door Israëlische ordetroepen vlak buiten de Oude Stad in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem. Bij botsingen tussen demonstranten en de Israëlische veiligheidsdiensten zijn vrijdag in bezet Palestijns gebied vier Palestijnen omgekomen, twee op de Westelijke Jordaanoever en twee in de Gazastrook. Een van hen had een Israëlische politieman neergestoken. De betogers gaan al dagen de straat op om te protesteren tegen het besluit van president Trump om Jeruzalem uit te roepen tot hoofdstad van Israël. De protesten braken uit na het vrijdaggebed. Er werden brandjes gesticht en stenen gegooid naar Israëlische militairen, die het vuur openden. Behalve in vier doden resulteerde dit in zeker 150 gewonden. Een aantal van hen is er slecht aan toe.

    • Andreas Kouwenhoven