Mitch Henriquez

Professoren: acuut stresssyndroom bestaat niet

Mitch Henriquez kan niet overleden zijn aan het zogenoemde acuut stresssyndroom, omdat die aandoening niet bestaat. Dat zeggen drie hoogleraren intensivecaregeneeskunde in het VPRO-radioprogramma Argos. Volgens de cardioloog die Henriquez na zijn fatale arrestatie op de intensive care behandelde, is hij omgekomen door de nekklem van de agenten. De hoogleraren, Armand Girbes van het VU Medisch Centrum, Jan Bakker van de New York University en Columbia University en Diederik Gommers van het Erasmus MC, zeggen alle drie dat ze er zeker van zijn dat het niet om het acuut stresssyndroom gaat. Volgende week donderdag doet de rechter uitspraak in de zaak tegen de agenten die Henriquez hardhandig aanhielden. Het Openbaar Ministerie heeft vrijspraak van doodslag geëist. (NRC)

    • Bastiaan Nagtegaal