Maastricht

Slachtoffers van twee steekpartijen waren 46 en 56

De slachtoffers van de steekpartijen van donderdagavond in Maastricht zijn een man van 46 en een vrouw van 56. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Zowel de slachtoffers als de vermoedelijke dader komen volgens buurtbewoners uit Syrië. Een team van zo’n twintig rechercheurs onderzoekt de zaak. De eerste steekpartij vond plaats in het noordwesten van de stad. Daar werd bij een ruzie de man doodgestoken. Even verderop werd de vrouw dodelijk geraakt. Twee anderen raakten gewond. Ook de verdachte, een man van 37, raakte bij de geweldsincidenten gewond. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) liet vrijdag weten dat het gaat om een „heel verward persoon”. De politie meldde dat er „geen enkele reden is om te veronderstellen dat de incidenten een terroristisch motief hebben”. (NRC)