In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Hooligans van de voetbalclub Partizan Belgrado worden gearresteerd na vechtpartijen met hooligans van Rode Ster Belgrado. De twee rivalen troffen elkaar deze week (eindstand: 1-1).
Foto Pedja Milosavljevic/AFP
De ruimtecapsule Soyuz MS-05 landt in de buurt van de Kazachse stad Dzhezkazgan. Aan boord zaten de astronauten Randy Bresnik, Sergey Ryazanskiy en Paolo Nespoli van het International Space Station (ISS).
Foto Dmitry Lovetsky/AFP
Deze auto in Hongarije raakte van de weg en vloog over de kop door een boom. De hond overleefde het ongeluk, zijn baasje kwam om het leven.
Foto Ferenc Donka/EPA
Al meer dan een week wordt het zuiden van Californië geteisterd door natuurbranden. Grote gebieden zijn vernield, duizenden mensen zijn geëvacueerd. De zogenoemde Thomas-brand heeft een grote van vijf keer de hoofdstad Washington D.C..
Foto Robyn Beck/AFP
Een man en een baby kijken door de kieren van de muur tussen Mexico en de Verenigde Staten. Elk jaar tijdens ‘Keep our dream alive’ komen gezinnen die gescheiden van elkaar wonen drie minuten bij elkaar op de grens tussen de VS en Mexico. De actie wordt elk jaar door de Border Network for Human Rights georganiseerd op de Internationale Mensenrechtendag.
Foto Herika Martinez/AFP
Chinese vrouwen genieten van de zon bij een traditionele Chinese medicijnenwinkel. Er is steeds meer kritiek op dit soort apotheken – de medicijnen zijn mogelijk giftig en er worden bedreigde diersoorten voor gedood.
Foto Ng Han Guan/AP
De Russische president Vladimir Poetin (links) bracht maandag een bezoek aan Syrië. Op de foto inspecteert hij samen met de Syrische president Bashar Assad (rechts) de Russische troepen op de luchtbasis Hemeimeem in Syrië.
Foto Mikhail Klimentyev/AP
Zuid-Koreaanse SWAT-teams oefenen voor de olympische spelen in Pyeongchang. De winterspelen zijn van 9 tot en met 25 februari 2018.
Foto Jeon Heon-Kyun/EPA
Het portret van de nieuwe Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa wordt opgehangen voor een vergadering van de ZANU-PF. De oprichter van de partij, Robert Mugabe werd in november afgezet nadat hij vicepresident Mnangagwa ontslagen had.
Foto Philimon Bulawayo/Reuters
Ontploffende auto’s tijdens een training voor de beveiliging van de olympische spelen in Pyeongchang, Zuid-Korea. De winterspelen zijn van 9 tot en met 25 februari 2018.
Foto Kim Hong-Ji/Reuters
De storm Ana bereikte deze week de westkust van Frankrijk. Op de foto slaat een golf stuk op de vuurtoren van Les Sables-d'Olonne. Als gevolg van het noodweer kwamen bijna 100.000 huishoudens zonder stroom te zitten.
Foto Loic Venance/AFP
Drie leden van de Khoisanstam staan bij een Zuid-Afrikaans overheidsgebouw in Pretoria. De Khoisan eisen officiële erkenning van de Zuid-Afrikaanse overheid. Eerder dit jaar werden leden van de stam geweigerd in overheidsgebouwen door klachten over de traditionele kledij.
Foto Gulshan Khan/AFP
Passagiers van de veerboot Pride of Kent zijn getuige van een reddingsoperatie in de haven van Calais.
Foto Pascal Rossignol/Reuters
Een vrouw bidt bij twee karkassen van olifanten vlakbij het dorpje Kuruabahi in India. Volgens een woordvoerder overleden de twee olifanten door elektrocutie.
Foto Anuwar Hazarika/Reuters
Orthodoxe joden steken kaarsen aan tijdens de tweede avond van Chanoeka in de orthodoxe buurt Mea Shearim in Jeruzalem.
Foto Menahem Kahana/AFP
Een pelgrim loopt met een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in Mexico-Stad. Katholieken vierden afgelopen week de verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in 1531.
Foto Alfredo Estrella/AFP
Een Palestijn gooit met stenen naar Israëlische agenten. Sinds dat de Amerikaanse president Trump Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël zijn er protesten van Palestijnen in de regio.
Foto Mohammed Abed/AFP
Medewerkers van het Noordbrabants Museum plaatsen het schilderij Collse Watermolen van Vincent van Gogh aan de wand. Het museum kocht het doek voor bijna 3 miljoen euro bij Sotheby’s in New York.
Foto Koen van Weel/ANP
Israëlische veiligheidstroepen vuren gasgranaten af op Palestijnse demonstranten in Bethlehem. Sinds dat de Amerikaanse president Trump Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van Israël zijn er veel protesten van Palestijnen.
Foto Goran Tomasevic/Reuters
Een wit gekleurd Utrecht, gezien vanaf de Domtoren. Sneeuwbuien trokken dit weekend en maandag over Nederland.
Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP