18.000 varkens

Brabantse megastal komt er na tien jaar overleg niet

De bouw van een megastal in het Brabantse dorp Nijnsel gaat definitief niet door. De gemeente en de betreffende veehouder waren de afgelopen tien jaar in gesprek over de te bouwen stal, maar de gemeenteraad van Meierijstad zette donderdag een streep door de plannen. Dat schrijft Omroep Brabant. De gemeente gaf eerder nog groen licht, maar door strengere regelgeving wegens de mestproblemen in Brabant kwamen burgemeester en wethouders daarop terug. Daarbij werden ze donderdag gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad. Thomas Verhagen, de veehouder die de stal wilde bouwen, werd daarvoor tien jaar geleden zelf door de gemeente benaderd. De stal had plaats moeten bieden aan 18.000 varkens. De afgelopen tijd werd veel actie gevoerd tegen de komst van de stal. (NRC)

    • Maarten Back